Vælgerne vil have skattevalg

Slettet Bruger,

25/10/2007

"Hvad vil du helst have, at valget skal handle om?" Nogenlunde sådan lød spørgsmålet, som 975 vælgere blev bedt om at forholde sig til. Og svaret er klart: Næsten hver femte dansker vil have et folketingsvalg i skattens tegn. Det viser en helt frisk meningsmåling, som analysebureauet Zapera har foretaget for metroXpress i går, da valget blev udskrevet.

"Det er en succes for Ny Alliance, at spørgsmålet om skatten er allerhøjest oppe på vælgernes dagsorden. Hvis partiet kan overbevise folk om, at velfærden er afhæn-gig af skattelettelser, så har de potentielt mange vælgere i sigte," siger Helle Ib, der er politisk kommentator for B.T., til metroXpress.

Velfærdsdiskussion
Hendes kollega og politisk kommentator, Niels Krause Kjær, er dog ikke helt enig.

"Tidligere undersøgelser har vist, at når danskerne siger, at skatten er et vigtigt emne, så ligger der ikke et ønske om, at man vil have skattelettelser. Derimod ser man skatten som en del af velfærdsdiskussionen," siger Niels Krause Kjær, der er tidligere pressechef for Det Konservative Folkeparti.

Helt præcist svarede 18 pct. "skatter og afgifter", da de blev spurgt, hvad der optager dem mest. Derefter var sygehuse (14 pct.) og udlændinge (10 pct.) de mest presserende emner i vælgernes bevidsthed.

[email protected]

Kilde: