Vælgerne ved ikke, at konservative ministre er konservative

Er sundhedsminister Jakob Axel Nielsen fra Venstre eller de Konservative? Svaret er de Konservative

Slettet Bruger,

23/12/2008

Er sundhedsminister Jakob Axel Nielsen fra Venstre eller de Konservative? Svaret er de Konservative. Men Jakob Axel Nielsen er tilsyneladende så svag til at markere konservativ politik, at der er flere vælgere, der siger, han er Venstre-mand end konservativ, skriver Berlingske Tidende.

Ifølge en ny Gallup-undersøgelse siger 30 procent, at Jakob Axel Nielsen er fra Venstre, 28 procent at han tilhører de Konservative, mens hele 41 procent ingen anelse har.

Jakob Axel Nielsen selv mener dog ikke, at det er noget problem for hans parti, at vælgerne i så stor udstrækning ikke ser ham som konservativ.

"Jeg er fuldstændig ligeglad. Det er ikke noget, jeg tager notits af. Jeg tænker ikke over det, jeg passer mit arbejde," siger Jakob Axel Nielsen til Berlingske Tidende.

Han og en stribe konservative ministre har åbenbart så lille en gennemslagskraft i befolkningen, at man ikke aner, at de er konservative. Målingen kommer på et tidspunkt, hvor hvedebrødsdagene for alvor er slut for den nye K-leder, Lene Espersen.

Ud over store problemer med politireformen må hun konstatere, at de Konservative nu er nede på samme lave vælgertilslutning, som da Bendt Bendtsen afleverede partiet.

Heller ikke kulturminister Carina Christensens partifarve står lysende klart for danskerne. Færre end hver anden vælger svarer, at Carina Christensen er konservativ.

"Så må jeg ud og fortælle til nogle flere, at jeg kommer fra de Konservative," siger Carina Christensen, der på det seneste er blevet hårdt kritiseret for at mangle kulturvisioner.

Hendes partifælle, justitsminister Brian Mikkelsen, har været konservativ minister siden 2001. Alligevel siger hver fjerde vælger, at Brian Mikkelsen er Venstre-mand.

"Det må Venstre være utrolig glade for. Det må de betragte som et stor kompliment," siger Brian Mikkelsen med et glimt i øjet og glæder sig over, at vælgerne trods alt ikke opfatter ham som socialdemokrat.

DF-leder Pia Kjærsgaard ryster dog let på hovedet af de anonyme K-ministre.

"En af grundene til at et parti går i regering, er jo at ministrene skal give noget til deres parti," siger Pia Kjærsgaard til Berlingske Tidende.

Noget bedre ser det ud for Venstres ministre. Dog mener hver fjerde vælger, at fødevareminister Eva Kjer Hansen er fra de Konservative. Og kun 57 pct. er i stand til at svare rigtigt på, at miljøminister Troels Lund Poulsen er Venstre-mand.

[email protected]

Kilde: