Vælgerne siger klart nej til købesex-forbud - også de socialdemokratiske

Kun 26 procent af vælgerne støtter et forbud imod købesex, mens næsten to ud af tre siger nej til idéen

Slettet Bruger,

20/09/2009

Kun 26 procent af vælgerne støtter et forbud imod købesex, mens næsten to ud af tre siger nej til idéen. Det viser en meningsmåling foretaget af Rambøll/Analyse Danmark for Jyllands-Posten, skriver jp.dk. Målingen viser, at der både blandt mænd og kvinder er flertal imod et forbud, lige som alle politiske partier kan finde et flertal af deres vælgere på modstandersiden.

Spørgsmålet er blevet aktuelt, efter Socialdemokraterne har sat kurs mod et holdningsskift i købesex-diskussionen. Selv om det var under en socialdemokratisk regering, at prostitution blev legaliseret for bare ti år siden, vil den socialdemokratiske top i næste uge have S-kongressen til at støtte dens forslag om en kriminalisering af prostitutionskunder.

En rundspørge foretaget af Jyllands-Posten viser, at det er meget sandsynligt, at forslaget vedtages i næste weekend. Totredjedele af de kredsformænd, der har besvaret avisens henvendelse vil støtte ledelsen i kampen for et købesex-forbud.

Partiets tidligere retsordfører Morten Bødskov stritter dog stadig imod.

"Min bekymring går på de kvinder, der lever af prostitution. En kriminalisering vil gøre miljøet hårdere, mere råt og endnu mere kontrolleret af bagmænd. I stedet for et forbud mener jeg, at man i stedet skulle øge indsatsen for at hjælpe kvinder ud af prostitution. Samtidig skulle man lave et forbud mod købesex med handlede kvinder, sådan som man har gjort det i Finland," siger Bødskov til jp.dk.

[email protected]

Kilde: