Vælgerne dumper Løkke som statsminister

Ikke statsminister-materiale

Slettet Bruger,

04/04/2008

Ikke statsminister-materiale. Sådan lyder vælgernes dom over Venstres kronprins, næstformand Lars Løkke Rasmussen. Når Anders Fogh Rasmussen opgiver statsministerposten til fordel for et internationalt topjob, vil Løkke efter al sandsynlighed overtage taburetten. Men vælgerne har ikke tillid til Løkke som statsminister, viser en meningsmåling, som Greens Analyseinstitut har foretaget for dagbladet Børsen.

Kun 25 pct. af vælgerne mener, at Løkke er egnet til at sidde i Statsministeriet, mens 59 pct. vender tomlen nedad. Selv blandt Venstres vælgere hersker der usikkerhed om Løkkes egnethed. Her mener 39 pct., at han er egnet, mens 38 pct. mener det modsatte.

Lars Løkke har et problem med sit image, mener en politisk ekspert.

"Tallene viser, at Lars Løkke Rasmussen har en stor opgave foran sig for at overbevise om sit værd. Hans problem er, at han har et image som lidt af en gadedreng. Men vælgerne vil ikke have en statsminister, der er en gadedreng. En statsminister må godt være venlig, men han skal være alvorlig det meste af tiden," siger Johannes Andersen, samfundsforsker ved Aalborg Universitet, til Børsen.

[email protected]

Kilde: