Vælgerne: Ny Alliance har kort levetid

Da Ny Alliance forleden inviterede medlemmerne til sherry og kransekage, fik man lynhurtigt 350 tilmeldinger

Slettet Bruger,

09/02/2008

Da Ny Alliance forleden inviterede medlemmerne til sherry og kransekage, fik man lynhurtigt 350 tilmeldinger. De mange tilmeldte kan måske bruge arrangementet til at planlægge menuen til partiets begravelse, i hvert fald har vælgerkorpset ikke den store tiltro til Ny Allliances fremtid. Over halvdelen af vælgerne tror ikke, at partiet overlever et år mere. Det viser en ny Rambøll-måling, skriver Jyllands-Posten.

34 procent af de adspurgte mener ikke partiet holder seks måneder. Og tallet er endnu højere, hvis man kun kigger på vælgere, der er spurgt, efter Malou Aamund tirsdag forlod Ny Alliance til fordel for Venstre. Valgforsker Hans Jørgen Nielsen fra Københavns Universitet kalder resultatet markant.

"Men det har nu også været en meget markant virkelighed. Man har vel aldrig set noget, der nogensinde har været så slemt for et parti. At så mange løber så hurtigt fra så lille et parti kan jeg ikke mindes. Det var også galt for Fremskridtspartiet i begyndelsen, men gruppen var dengang meget større," siger Hans Jørgen Nielsen til Jyllands-Posten.

Kun tre procent af vælgerne tror på, at man kan finde Ny Alliance i det politiske landskab om fem år. Ingen i partiets ledelse har ønsket at kommentere målingen.

[email protected]


Kilde: