Vælgerne: Løkke har ingen visioner

En sikker hånd ved roret, men uden de store planer om hvor vi skal hen

Slettet Bruger,

06/09/2009

En sikker hånd ved roret, men uden de store planer om hvor vi skal hen. Det er danskernes opfattelse af statsminister Lars Løkke Rasmussen, hvis man skal tage en meningsmåling, som Rambøll/Analyse Danmark har foretaget for Jyllands-Posten, til troende.

Kun hver femte vælger opfatter lederen af landets største parti som visionær, mens mere end dobbelt så mange, 42 procent, mener han er en politiker uden visioner, skriver jp.dk. En vurdering, Løkke bør tage til efterretning og arbejde på at ændre, mener valgforsker Kasper Møller Hansen fra Københavns Universitet.

"Målingen viser med al tydelighed, at vælgerne ikke opfatter Lars Løkke som visionær. Statsministeren skal ikke bare være en god administrator, men også vise sig som en statsmand, der går forrest og fremlægger nye visioner for, hvad regeringen kæmper for. Han er nødt til at træde i karakter inden alt for længe, ellers begynder vælgerne at kigge sig om efter andre alternativer," siger Kasper Møller Hansen til jp.dk.

Målingen er dog ikke entydigt dårligt for Lars Løkke Rasmussen. Således svarer 46,4 procent af de adspurgte, at de mener han er bedst til at styre Danmark i den nuværende økonomiske krise mod 40,6 procent, der hælder til Helle Thorning-Schmidt. Forspringet er dog så småt, at Socialdemokraternes politiske ordfører Henrik Sass Larsen alligevel noterer sig målingen med tilfredshed.

"Det er meget fine tal, for Socialdemokratiet er altid blevet vurderet meget lavere end de borgerlige på den økonomiske politik. Poul Nyrup Rasmussen var statsminister i ni år uden at føre over de borgerlige i målingerne på den økonomiske politik, og det kan Helle Thorning også gøre, når hun bliver statsminister," lyder Sass Larsens vurdering til jp.dk.

[email protected]

Kilde: