Venstre afviser gratis hus til autonome i budgetaftale

Slettet Bruger,

04/09/2007

Af IKKEMIG 2

Venstre-gruppen på Københavns Rådhus sætter hårdt mod hårdt for at forhindre venstrefløjen i at give et nyt til de autonome, der i weekenden raserede Nørrebro. SF og Enhedslisten har stillet som krav for at deltage i de kommende budgetforhandlinger, at de autonome får et hus. Men i så fald vil vi ikke være at finde ved forhandlingsbordet, siger Venstres leder på Københavns Rådhus, Kulturborgmester Martin Geertsen.

"Når SF og Enhedslisten gør spørgsmålet om et nyt Ungdomshus til en central del af de kommende forhandlingerne, så bliver jeg nødt til at slå fuldkommen fast, at Venstre ikke deltager i en budgetaftale for 2008, som indeholder passager om et nyt Ungdomshus. Det ville være et knæfald for vold som politisk pressionsmiddel pakket ind i glittert papir," skriver Martin Geertsen i en pressemeddelelse.

"Ritt har et reelt valg at træffe"
Weekendens aktioner, der var del af den såkaldte "Aktionsuge 69", resulterede i 23 brande og adskillige plyndrede butikker. Og det vil være en fejl at bøje sig for volden, advarer Martin Geertsen.

"På den baggrund har Overborgmester Ritt Bjerregaard jo et reelt valg at træffe. Enten bøjer hun sig for volden eller også skipper hun sine normale samarbejdspartnere på venstrefløjen. Så enkelt er det."

[email protected]

Kilde: