V: Svigt i ældreplejen skyldes ikke mangel på ressourcer

I en undersøgelse lavet af fagforeningen FOA svarer fire ud af fem af plejepersonalet i ældreplejen, at de indenfor de seneste fem år har fået mind...

Slettet Bruger,

28/07/2009

I en undersøgelse lavet af fagforeningen FOA svarer fire ud af fem af plejepersonalet i ældreplejen, at de indenfor de seneste fem år har fået mindre tid. Halvdelen af medarbejderne mener ikke, at de har tid til de opgaver, som de skal nå, og hver tredje er utilfreds med egen indsats.

Det skyldes dog ikke pengemangel, men dårlig tilrettelæggelse, mener Venstres kommunalpolitiske ordfører Erling Bonnesen ifølge eb.dk.

"Hvis medarbejderne i hjemmeplejen oplever forringelser, så er det fordi, kommunerne ikke er gode nok til at lede og administrere arbejdet. Det skyldes ikke pengemangel. Der er aldrig blevet brugt så mange penge på de ældre, som i 2009," siger Erling Bonnesen til eb.dk.

Han pointerer, at kommunerne selv har indberettet, at de har brugt 800 mio. kr. på ældreområdet i 2009.

"Selv om der også er kommet flere til, svarer det til en reel stigning på 2,9 pct. Der er fra regering og folketings side givet flere penge til området," siger han.

[email protected]

Kilde: