V: København skal være vindmølleparadis

København skal være CO2-neutralt inden 2025, fremgår det af kommunens nye klimaplan

Slettet Bruger,

29/03/2009

København skal være CO2-neutralt inden 2025, fremgår det af kommunens nye klimaplan. Og det skal blandt andet ske gennem en satsning på vindenergi ved etablering af havvindmølleparker i Østersøen. Men det er ikke nok, mener Venstre, der vil give DONG og vindmøllelaug mulighed for at opstille flere hundrede vindmøller i Nordhavn, på Refshaleøen og Kalvebod Brygge. Det skriver berlingske.dk.

"Jeg synes godt, at vi kan skrue op for ambitionsniveauet og finde placeringer i selve kommunen. Det vil have en enorm signalværdi," siger Venstremanden Lars Dueholm, der er medlem af Miljø- og Teknikudvalget i Københavns Kommune, til berlingske.dk.

Den radikale Klaus Bondam kalder det "rigtigt rart at se så grøn en udmelding fra Venstre" og også Socialdemokraterne bakker op om forslaget. Til gengæld er Jørgen Lemming, chefkonsulent på Risø, Nationallaboratoriet for Bæredygtig Energi ved Danmarks Tekniske Universitet, noget mindre begejstret.

"Der er god grund til at holde lidt igen med de flotte ord, for der er jo en årsag til, at vindmøller ofte placeres ved vestkysten. Vindens energiindhold er generelt en del lavere i nærheden af København, fordi vinden primært kommer fra vest, og byen derfor tager farten af vinden. Og hvis der ikke kommer så meget energi fra møllerne, bliver strømmen jo dyrere i forhold til den investering, man laver," siger Jørgen Lemming til berlingske.dk.

[email protected]

Kilde: