V: Fremrykkede investeringer skal kædes sammen med lavere skat

Socialdemokraterne må være klar til at tage ansvar for en vellykket skattereform, hvis deres forhåbninger om at få fremrykkede, offentlige invest...

Slettet Bruger,

03/01/2009

Socialdemokraterne må være klar til at tage ansvar for en vellykket skattereform, hvis deres forhåbninger om at få fremrykkede, offentlige investeringer skal gå i opfyldelse. Det erklærer Venstres finanspolitiske ordfører Peter Christensen ovenpå Helle Thorning-Schmidts nytårsudmeldinger. Det skriver berlingske.dk.

"Jeg kan snart ikke finde ud af, hvad Helle Thorning-Schmidt mener om skat, men hun er meget optaget af at fremrykke offentlige investeringer, og der må jeg sige, at de to ting hænger altså sammen," siger Peter Christensen til berlingske.dk.

Nytårsdag tog Helle Thorning-Schmidt i en kronik i Berlingske Tidende afstand fra skattelettelser, men plæderede for en massiv fremrykning af investeringer i offentligt byggeri. Senere samme dag slog statsminister Anders Fogh Rasmussen fast, at regeringen er klar til at rykke investeringer frem.

"Men fremrykkede investeringer er altså ikke et Columbus-æg, der løser alle problemer. Det kan være en fordel for byggebranchen, der er ved at gå i stå, men vi er ikke håndværkere alle sammen. Derfor skal vi have en reform, der letter skatten på arbejde. Men de to ting er tæt forbundet," udtaler Peter Christensen.

[email protected]

Kilde: