VU vil afskaffe Kulturministeriet

Slettet Bruger,

16/07/2007

Af Morten Løfberg

De unge Venstre-killinger i Venstres Ungdom går nu i fodsporene på Rindal og Glistrup. Statslig støtte til kultur skal helt væk og det skal Kulturministeriet dermed også.

Det besluttede de på deres landsmøde i Gråsten i weekenden.

"Mange af de ting man støtter, som f.eks. filmprojekter kan sagtens klare sig uden offentlig støtte. Og når staten støtter, forvrider de konkurrencen og stiller dem, der ikke får støtte, ringere. Kultur bør foregå på lige vilkår lige som i andre brancher," siger VU's nye kulturordfører, Nanna Jensen til 180Grader.dk

På Venstres hjemmeside kan man læse, at det er nødvendigt at være med til at frembringe værker, der provokerer til nytænkning og står som nationale symboler, der kan være med til at bringe generationers historie sammen. Og at kultur er med til at forme folkelige fællesskaber. Men de fællesskaber behøver ikke at være statstøttede mener VU´erne.

"Folkelige fællesskaber kan sagtens opstå af privat initiativ. Hvis folk vil samle sig om noget kan de sagtens gøre det, uden at staten behøver smide en masse penge i det," udtaler Nanna Jensen.

Hun køber heller ikke argumenter om, at det er nødvendigt for staten give støtte kunstnere, cykelryttere eller store sportsbegivenheder, hvis Danmark skal have gule trøjer og gøre sig bemærket på den internationale scene.

"Det private kan sagtens have en interesse i at støtte for eksempel unge cykelryttere, lige som det jo ikke kun er i det offentliges interesse at få turisme. Tror ikke det ville ødelægge noget, det kan man se i andre lande, hvor man ikke giver den massive kulturstøtte. Kulturen vil ikke forsvinde, fordi staten ikke støtter det."

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra Venstres kulturordfører, Ellen Trane Nørby.

[email protected]
Kilde: