VU til Venstre: Stop ryge- og alkoholhysteriet

Flere medlemmer af Venstres folketingsgruppe har lufter forslag om at hæve grænsen for køb af alkohol fra 16 til 18 år samt at stramme rygeloven yd...

Slettet Bruger,

27/03/2008

Flere medlemmer af Venstres folketingsgruppe har lufter forslag om at hæve grænsen for køb af alkohol fra 16 til 18 år samt at stramme rygeloven yderligere, og det vækker forargelse i Venstres Ungdom. Landsformand Thomas Banke appellerer kraftigt til et flertal i Venstres folketingsgruppe om at sige nej til, hvad han kalder "nypuritanske initiativer".

"Vi ser med stor bekymring på udviklingen af flere forbud fra visse V-politikeres side. Vi kan simpelthen ikke genkende vores partis grundprincipper om personlig frihed og ansvar i denne udvikling. Det er vigtigt for Danmarks liberale parti, at disse forslag ikke vinder opbakning i Venstre," siger Thomas Banke i en pressemeddelelse.

Han mener, at forslaget om at aldersgrænsen for køb af alkohol skal hæves, mere bunder i et ønske om at fremstå moralsk ren end at ville gøre noget for at forbedre befolkningens sundhed.

"Der er ikke nogen gode argumenter for at hæve alkoholgrænsen. Det virker snarere som et forsøg på at fremstå moralsk korrekt på bekostning af principper og fornuft. Det tager vi afstand fra. Vi ønsker et samfund hvor den personlige frihed går hånd i hånd med ansvar. Det der foreslås er et skridt i den modsatte retning. Det er virkningsløst statsmoralisme," siger Thomas Banke.

[email protected]

Kilde: