VU og DSU går sammen om "bullshitbarometer" for politiske kommentatorer

På tværs af politiske skel er Venstres Ungdom (VU) og Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) gået sammen om et nyt initiativ, der skal sætte krit...

Slettet Bruger,

28/10/2009

På tværs af politiske skel er Venstres Ungdom (VU) og Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) gået sammen om et nyt initiativ, der skal sætte kritisk lys på den stadigt stigende indflydelse, som politiske kommentatorer har fået i dansk politik. De to ungdomspartier er trætte af den overdrevne fokus på spin og proces og den manglende debat om politisk indhold. På den baggrund har de to organisationer oprettet hjemmesiden bullshitbarometer.dk, hvor de politiske kommentatorer vil blive hængt ud, hvis de kommer med indholdsløse analyser, fortæller VU og DSU.

"Uanset hvilken politisk ståsted man har, er der grund til bekymring. De politiske kommentatorer er blevet et filter mellem politikerne og befolkningen, som fjerner den politiske substans og kun lader spin og taktiske overvejelser komme igennem. I stedet for at forholde sig til det politiske indhold gør de politiske kommentatorer alt til en kold og kynisk snak om ligegyldigheder. Det er grotesk, at de spiller en så central rolle hos de store aviser og på seriøse tv-stationer som DR og TV2," siger VU's landsformand Jakob Engel Schmidt.

DSU's forbundsformand, Peter Hummelgaard Thomsen, uddyber:

"Det er skræmmende, at de politiske kommentatorer har tiltaget sig en så omfattende rolle i mediernes dækning af dansk politik. Politiske kommentatorer som Thomas Larsen, Michael Kristiansen og Peter Mogensen er fulde af varm luft og jeg vil gå så langt som at sige, at de er til fare for demokratiet. Vælgerne mister interessen, når de fokusere så overdrevent på spin og kommunikation," siger han.

På bullshitbarometer.dk har VU og DSU allerede kastet sig over Berlingske Tidendes Thomas Larsen og TV 2 News' Michael Kristians og Peter Mogensen. Om Thomas Larsen kan man bl.a. læse:

"Hvilken relevans har det for eksempel for de danske vælgere når Thomas Larsen skriver følgende: 'Med åbningstalen servede Løkke og ændrede spillet. Nok smashede han ikke sine modstandere ud af banen, men han gik i offensiven.'?!? Analyserer manden dansk politik eller er han sportskommentator for svagtseende?"

Klik her for at besøge bullshitbarometer.dk

[email protected]

Kilde: