VU er uenig med "forbudskommission"

Forebyggelseskommissionen har netop fremlagt en lang række forslag til forbedring af folkesundheden, og de er helt som forventet af Venstres Ungdom...

Slettet Bruger,

21/04/2009

Forebyggelseskommissionen har netop fremlagt en lang række forslag til forbedring af folkesundheden, og de er helt som forventet af Venstres Ungdom: Forslagene indeholder mere regulering, mere tvang og mere styring af den enkeltes livsførelse, skriver VU-formand Thomas Banke i en pressemeddelelse.

"I en tid hvor politikere i stigende grad forsøger at tage ansvar for den enkeltes liv indenfor sundhed, er denne kommissionens anbefalinger blot nyt vand på forbudsmøllen. Vi er i forvejen meget bekymrede over denne udvikling, og den bekymring er ikke blevet mindre her på dagen for offentliggørelsen af kommissionens arbejde. Det er naivt at tro, at staten kan redde alle usunde danskere gennem styring, regulering og forbud. Og det er endnu mere naivt at tro, at vi forbedrer den enkeltes liv ved at lade sundhedshystader føre politik," udtaler Thomas Banke og fortsætter:

"Hvis alle sundhedsudfordringer kunne løses med et sådant socialistisk tag-selv-bord, så var der jo slet ikke brug for frihed og selvstændighed. Så kunne man ligeså godt forbyde alt usundt; alkohol, cigaretter, usund mad, slik osv. og tvinge borgerne til at motionere hver dag. Sådan er det naturligvis ikke, og derfor skal vi ikke fremme statens omklamring af borgerne, men derimod fremme selvstændighedskulturen, hvor man selv tager ansvar, og hvor der er grænser for politik. Vi opfordrer derfor regeringen til at give Forebyggelseskommissionen samme skæbne som Velfærdskommissionen; skrot det hele, og det kan kun gå for langsomt."

[email protected]

Kilde: