VU: Sænkelse af den kriminelle lavalder er tom signalpolitik

Regeringen og Dansk Folkeparti nærmer sig i forbindelse med finanslovsforhandlingerne et forlig, der blandt andet vil sænke den kriminelle lavalde...

Slettet Bruger,

05/10/2009

Regeringen og Dansk Folkeparti nærmer sig i forbindelse med finanslovsforhandlingerne et forlig, der blandt andet vil sænke den kriminelle lavalder. Det har Venstre Ungdom svært ved at se det fornuftige i, lyder det i en pressemeddelelse.

"En sænkelse af den kriminelle lavalder er tom signalpolitik og vil kun have en begrænset effekt. Enten bør regeringen helt afskaffe lavalderen og lade det være op til domstolene at bestemme, hvordan børn og unge straffes - eller også bør lavalderen holdes i ro på de 15 år. En sænket lavalder løser ikke de sociale og strukturelle problemer, som ligger til grund for en stor andel af ungdomskriminaliteten, men imødekommer blot Dansk Folkepartis profileringsbehov," siger landsformand for Venstres Ungdom Jakob Engel Schmidt, og fortsætter:

"Venstres Ungdom har svært ved at forstå hvordan finanslovsforhandlingerne hænger sammen med diskussionen om den kriminelle lavalder. Dansk Folkeparti skal drøfte retspolitiske spørgsmål med justitsminister Brian Mikkelsen og ikke tage finanslovsforhandlingerne som gidsel."

[email protected]

Kilde: