VU-formand: Fogh bør udskrive valg, hvis skattereformen fuser ud

Af Ole Birk OlesenVenstres Ungdoms landsformand, Thomas Banke, opfordrer nu statsminister Anders Fogh Rasmussen til at udskrive valg, hvis de komme...

Slettet Bruger,

26/01/2009

Af Ole Birk Olesen

Venstres Ungdoms landsformand, Thomas Banke, opfordrer nu statsminister Anders Fogh Rasmussen til at udskrive valg, hvis de kommende forhandlinger om en skattereform ikke ender med et tilstrækkeligt ambitiøst resultat.

I en klumme på Netavisen 180Grader refererer Thomas Banke et synspunkt om, at regeringen bør udskrive valg, hvis der i Folketinget ikke er flertal for nødvendige reformer af skatte- og fordelingspolitikken i Danmark.

"Hvis skattereformen falder til jorden, må jeg erklære mig enig heri," skriver han så.

Thomas Banke vurderer, at det bliver svært for regeringen at få gennemført en skattereform, der er tilfredsstillende.

"Det ser ikke ud til, at vi får en H. C. Andersen-inspireret slutning, hvor 'alle levede lykkeligt til deres dages ende'. Det gik ikke med arbejdsmarkedsreformen for et par måneder siden. Næste prøve er skattereformen, hvor det allerede nu ser svært ud; det tegner allerede til, at vi får et kludetæppeforlig, hvor alle partier får lige meget, og danskerne dermed lige lidt," skriver VU-formanden, som også kritiserer regeringen og statsministeren for ikke at have handlet rettidigt i reformeringen af det danske velfærdssamfund:

"I bagklogskabens lys skal man naturligvis spørge, om regeringen kunne have forudset dette i 2006, da man lavede Velfærdsforliget? Svaret er ja. Og kunne man i øvrigt have ladet være med at affeje Velfærdskommissionens mange forslag? Svaret er ja. Fortiden rummer fejltrin, men det vigtige er, at man nu i regeringen er villig til at råde bod herpå, og det sørgelige er så, at det ikke er muligt," skriver Thomas Banke.

[email protected]

Kilde: