VU-forening: Måske vil vi bakke op om Liberal Alliance

Af Ole Birk OlesenVenstres midterkurs og Liberal Alliances opdukken på den politiske scene kan føre til et bemærkelsesværdigt "mytteri" i Århus, hv...

Slettet Bruger,

05/09/2008

Af Ole Birk Olesen

Venstres midterkurs og Liberal Alliances opdukken på den politiske scene kan føre til et bemærkelsesværdigt "mytteri" i Århus, hvor Venstres Ungdoms næststørste lokalforening med 140 medlemmer nu siger, at man ikke per automatik vil bakke op om Venstre under det næste folketingsvalg.

"Med den politik, som Venstre fører, er det langt fra det hele, der er liberalt. Hvis man ser på Liberal Alliances partiprogram, så er der omvendt mange fornuftige liberale tiltag og tanker i det," siger formanden for VU-Århus, Kristian Leer, til 180Grader.

Vil VU-Århus så rende rundt i næste valgkamp og hænge Venstre-plakater op?
"Jeg synes, det er tidligt at sige, at vi vil skifte til Liberal Alliance og hænge Anders Samuelsen-plakater op, men det er klart, at vi som en liberal ungdomsorganisation må støtte dem, der kommer med liberal politik. Og der skal ske noget i Venstre."

Så der er ingen automatik i, at I bakker op om Venstre i valgkampen?
"Det er klart, at hvis Venstre fuldstændig har fjernet sig fra det, vi står for, så bliver vi nødt til at overveje, hvad vi vil. Vi er ikke bare sådan nogen lejesoldater, der bare gør, hvad vi får besked på. Vi handler ud fra vores interesser og holdninger, så der er en grænse for, hvor langt Venstre kan bevæge sig til venstre. Hvornår vi i foreningen synes, at Venstre har nået den grænse, er svært at sige. Min grænse kan ligge ét sted og andres grænse kan ligge et andet sted. Men vi er ikke Venstre," siger Kristian Leer.

Liberal Alliance skal i handling leve op til ordene
Han understreger dog, at uanset hvordan Venstre opfører sig, så skal Liberal Alliance med handling i folketingssalen vise, at partiet vil kæmpe for en liberal politik. Det er ikke nok kun at have et liberalt principprogram.

"Der er lidt et problem med at sammenligne de to partier, fordi Liberal Alliance ikke har haft mulighed for at føre deres politik ud i livet, så vi kan måle dem på det. Man kan jo sagtens sige, at man er liberal, men ikke gennemføre en liberal politik. Det ser vi med Venstre. Sådan kan det også være med Liberal Alliance, så der vil jeg gerne se tiden lidt an," siger Kristian Leer.

Hvad vil du selv stemme ved næste folketingsvalg?
"Jeg repræsenterer jo VU og ikke Venstre, og jeg vil stemme på det parti, der står for en politik, der passer til min overbevisning. Hvem det så bliver, det må vi se. Venstre må gerne begynde at føre liberal politik, og så kan man jo så tage det derfra. Men der skal gerne føres noget liberal politik snart, i hvert fald."

Også røre i KU
Også i Konservativ Ungdom er der røre og medlemmer, der på organisationens debatforum taler om at støtte Liberal Alliance med et medlemskab. Det har nu ført til, at landsformand Rune Kristensens har bedt KU's såkaldte "lovudvalg" om at tage stilling til, om det er foreneligt med et medlemskab af KU også at være medlem af Liberal Alliance.

[email protected]

Kilde: