VKO vil forbyde støtteforening for afviste asylansøgere

Hvad der ikke er lykkedes med rockerbander, Hizb ut-Tahrir eller nogen som helst andre foreninger i Danmark skal nu gøres med Foreningen Kirkeasyls...

Slettet Bruger,

16/09/2009

Hvad der ikke er lykkedes med rockerbander, Hizb ut-Tahrir eller nogen som helst andre foreninger i Danmark skal nu gøres med Foreningen Kirkeasyls nystiftede Støttekomité for Skjulte Flygtninge, mener Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti: De tre partier, som udgør et flertal i Folketinget, vil forbyde støttekomitéen ved lov. Det skriver Berlingske Tidende.

Støttekomiteen indsamler penge til irakiske asylsøgere, som skjuler sig for myndighederne for at undgå en udvisning.

"Der er ikke tvivl om, at Støttekomiteen for Skjulte Flygtninge, som er stiftet af Kirkeasyl, har til formål at bryde loven og undergrave det danske retssamfund. Derfor er foreningen ulovlig, og hvis Justitsministeriet som formodet også når frem til det, så har jeg da en forventning om, at foreningen bliver opløst," siger Venstres integrationsordfører, Karsten Lauritzen, til Berlingske Tidende.

Sker det, skal organisationens medlemmer og økonomiske støtter desuden retsforfølges, bebuder han og bakkes op af de Konservative:

"Hvis de som forening laver kriminalitet, er vi indstillet på, at se om det kan lade sig gøre at forbyde dem," siger retsordfører Tom Behnke.

SF-formand Villy Søvndal mener derimod, at et forbud mod foreningen er gak i låget.

"Hells Angels og nazipartiet er lovlige i Danmark, selv om mange rockere og nazister er dømt for både mord og vold. Nu vil Venstre så til at forbyde en fredelig forening, som hjælper desperate asylansøgere. Det er helt kuk-kuk," siger Søvndal til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: