VKO tilbage i sadlen

Hvis der var folketingsvalg i morgen, ville statsministeren stadig hedde Anders Fogh, vicestatsministeren stadig hedde Bendt Bendtsen og regeringss...

Slettet Bruger,

15/06/2008

Hvis der var folketingsvalg i morgen, ville statsministeren stadig hedde Anders Fogh, vicestatsministeren stadig hedde Bendt Bendtsen og regeringsstøtten stadig hedde Pia Kjærsgaard. I en meningsmåling, Catinét Research har lavet for Ritzau, står VKO således til 90 mandater mod 85 til oppositionen.

For blot en måned siden var det ellers oppositionen, der nød vælgernes gunst. Dengang havde S-R-SF-Ø et flertal på 89 mandater, mens V, K og O samlet stod til 86 mandater.

I målingen, som kommer i hælene på terrorangrebet og den seneste måneds konflikt, står alle tre borgerlige partier til fremgang: Dansk Folkeparti fra 12,9 pct. i maj til nu 14,4, de Konservative fra 9,8 til 10,2 pct og Venstre fra 25,6 til 26,2 pct.

Trods sin liberale kurs fortsætter Ny Alliance sin tilbagegang i en sådan grad, partiets tilslutning snart ikke kan registreres. I den seneste meningsmåling får Ny Alliance blot få 0,2 pct. af stemmerne, skriver Ritzau.

[email protected]

Kilde: