VKO støtter vestlige militære angreb i Pakistan

Amerikansk militær skal, hvis det skønnes nødvendigt, foretage operationer på pakistansk jord i jagten på Taleban og al-Qaeda, også uden accept fra...

Slettet Bruger,

23/09/2008

Amerikansk militær skal, hvis det skønnes nødvendigt, foretage operationer på pakistansk jord i jagten på Taleban og al-Qaeda, også uden accept fra den pakistanske regering. Det mener udenrigsordførerne for både Venstre, de Konservative og Dansk Folkeparti ifølge Berlingske Tidende.

Venstres udenrigsordfører, Søren Pind, bekymrer sig ikke om, at vestlige militære operationer i Pakistan kan give landets regering problemer, fordi brede dele af befolkningen vil opfatte det imperialistisk aktivitet i deres land.

"Det er noget vrøvl. Det, der giver Pakistan problemer er, at de alt for længe har ligget lavt i forhold til fundamentalisterne. Hvis vi ikke gør noget, oplever vi en genfødsel af det gamle Taleban-Afghanistan i grænseområderne ind til Pakistan, og så har vi igen et 11. september," siger Søren Pind til Berlingske Tidende.

Han vil ikke udelukke, at danske soldater bør hjælpe deres amerikanske kolleger med at jagte terrorister i Pakistan:

"Det vil vi kigge på, hvis der kommer en anmodning," siger han.

Også Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, og de Konservatives udenrigsordfører, Tom Behnke, mener, at det kan blive nødvendigt for vestlige styrker at foretage nålestiksoperationer på pakistansk jord uden den pakistanske regerings accept.

"Men det er vigtigt, at vi arbejder hårdt på at få en aftale med Pakistan," tilføjer Tom Behke dog.

Socialdemokraternes udenrigsordfører, Mogens Lykketoft, er derimod lodret modstander af amerikanske angreb i Pakistan.

"Man skal ikke krydse grænsen uden aftale med Pakistan. I stedet for er det uhyre vigtigt at hjælpe den pakistanske regering til selv at klare opgaven, ellers underminerer vi fra starten den ny demokratisk valgte regering. Og med hensyn til forslaget om at sende danske specialstyrker til Afghanistan, så skal de under ingen omstændigheder krydse grænsen til Pakistan," fastslår Mogens Lykketoft, der bakkes op af SF's udenrigspolitiske ordfører, Holger K. Nielsen:

"De giver ny næring til den anti-amerikanisme, der i forvejen er i Pakistan, og dermed styrkes landets militante islamister," siger han til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: