V-kandidat: Gratis frugt er ikke EUs, i bedste fald et nationalt, egentlig forældrenes ansvar

Et tilskud på 90 millioner euro fra EU-Kommissionen skoleelevers gratis frugt og grønt til er alt for lidt

Slettet Bruger,

09/07/2008

Et tilskud på 90 millioner euro fra EU-Kommissionen skoleelevers gratis frugt og grønt til er alt for lidt. Det mener i hvert fald fødevareminister Eva Kjer Hansen, der kalder det økonomiske udspil fra Kommissionen "håbløst". Det skriver politiken.dk.

"Intentionerne i forslaget er gode, men finansieringen bakker ikke seriøst op om idéen. Fra dansk side arbejder vi derfor på, at der afsættes flere midler til en skolefrugtordning i EU-regi, så vi kan få en ordning i stil med den skolemælksordning, vi allerede har i dag," siger Eva Kjer Hansen til politiken.dk.

Hverken den ene eller anden Venstre-kvindes idé om, hvor mange penge EU skal bruge på at forsyne skolebørn med æbler og pærer, møder begejstring hos Kasper Elbjørn, der er en af Venstres kandidater ved det kommende valg til Europa-Parlamentet. EU bør holde gulerødderne fra den slags, mener han.

"Jeg er slet ikke imod, at medlemsstaterne samarbejder om sundhed,
når det eksempelvis gælder muligheden for at blive behandlet i
udlandet, men frugt i skolerne er i bedste fald et nationalt
anliggende, men egentlig forældrenes ansvar. Det er endnu et eksempel på, at EU prøver at blive populær på noget, som kommissionen slet ikke skal blande sig i," siger Kasper Elbjørn i en pressemeddelelse.

[email protected]

Kilde: