Usandsynligt at EUs opholdsdirektiv laves om

Regeringen har lovet Dansk Folkeparti at arbejde for en ændring af EU's opholdsdirektiv, som giver danskere og andre borgere i EU mulighed for at o...

Slettet Bruger,

20/04/2009

Regeringen har lovet Dansk Folkeparti at arbejde for en ændring af EU's opholdsdirektiv, som giver danskere og andre borgere i EU mulighed for at omgå de skrappe danske regler for familiesammenføring. Men Folketingets egen EU-konsulent, Thomas Fich, vurderer nu i et nyt notat til Europaudvalget og integrationsudvalget, at det er "helt usandsynligt", at det vil lykkes, skriver Kristeligt Dagblad.

Ifølge en rapport fra EU-Kommissionen har medlemslandene - og herunder altså også Danmark - endnu ikke gennemført direktivet effektivt og korrekt i sin helhed, og det fik for nylig et stort flertal på 500 af EU-Parlamentets 785 medlemmer til at fordømme EU-landene. Det er, skriver Folketingets EU-konsulent i notatet, "et klart udtryk for, at Parlamentet ønsker at fastholde det gældende opholdsdirektiv". Han fortsætter, at det derfor må "anses som helt usandsynligt, at der inden for en overskuelig fremtid vil blive vedtaget en skærpelse af opholdsdirektivet i forhold til reglerne om EU-borgeres familiesammenføring med tredjelandsstatsborgere".

Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech har dog ikke af den grund tænkt sig at opgive arbejdet med at få EU til at ændre på opholdsdirektivet:

"Det korte af det lange er, at jeg har en aftale med Dansk Folkeparti. Og den aftale arbejder jeg efter," siger hun til Kristeligt Dagblad.

[email protected]

Kilde: