Uro på Nørrebro igen-igen

30-40 andengenerationsindvandrere tilbragte søndag aften med at sætte ild til biler og containere på Nørrebro

Slettet Bruger,

11/02/2008

30-40 andengenerationsindvandrere tilbragte søndag aften med at sætte ild til biler og containere på Nørrebro. Uroen begyndte omkring klokken 19, da de rev stræmkabler ned og mørklagde dele af Nørrebro. Da politiet ankom til stedet blev der kastet molotovcocktails efter en patruljevogn. Det skriver bt.dk.

I de efterfølgende timer blev der sat ild til flere biler i Stengade og på Åboulevarden, mens containere i Griffenfeldtsgade blev sat i brand. B.T.'s reporter melder, at der også blev kastet med brosten, lige som politiet måtte bruge tåregas for at skaffe plads til brandvæsenet. .

"Det er uhyrligt, det her. Jeg har boet her i fem år, og nu er jeg igen nødt til at gå ned og holde øje med min bil for at sikre mig den ikke bliver brændt af," siger Jan Kragh, der bor på Åboulevarden, til bt.dk.

Gårsdagens uroligheder er blot de seneste i en lang række. Også lørdag var den gal i bydelen, hvor brandfolk blev mødt med stenkast af de utilpassede unge. Politiet anholdt 11 efter søndagens brande. Alle anholdte er dog løsladt igen, kun en enkelt bliver tiltalt for gadeuorden.

"Han får et hak i tomaten for at lave ballade. De andre var præventive anholdelser. Altså folk vi anholdt fordi vi formodede, at de ville deltage i gadeuorden," siger Københavns Politis centrale vagtleder Jakob Kristensten til Nyhedsavisen.

De egentlige gerningsmænd skulle stadig være på fri fod.

[email protected]


Kilde: