Urmager: Jeg troede, jeg skulle dø

Slettet Bruger,

25/06/2007

Jeg var sikker på, jeg skulle dø. Det siger den tidligere butiksindehaver, Michael Woollhead, om den fatale januardag, hvor han ifølge eget udsagn blev truet og tæsket af de serbiske røvere, som stormede hans forretning. Han siger, at røverne kom stormende ind i butikken med løftede våben og højlydte udråb og skreg "Down, down". At den ene tvang ham til at gå ind i baglokalet med baglæns skridt, ansigt til ansigt med røveren. At han bliver mødt med et slag i hovedet, da han vender sig om for bedre at kunne gå. Han fortæller, hvordan den anden røver kommer og tæsker ham, mens den første holder ham fast. Hvordan den første presser en pistol mod hans hoved, mens den anden tæsker videre. Hvordan han husker historier om skruppelløse østeuropæiske røvere andre steder i Europa og er sikker på, at han skal dø.

Han kan huske, han trak pistolen, men er ikke bevidst om, at han skød, eller hvad han gjorde af den efterfølgende. Sådan lyder Michael Woollheads forklaring på, hvad der skete d. 16. januar

De serbiske røvere har for deres vedkommende indtil videre i deres vidneudsagn lagt vægt på, hvordan de bare var turisttur i København og pludselig kom i tanker om, at de manglede penge, da de stod foran Woollheads forretning, som var en af de mest eksklusive urforretninger i Danmark på daværende tidspunkt. Og hvordan de fik en spontan ide om at løbe ind i butikken for at tage et ur eller to - med de attrappistoler, de tilfældigvis havde med, fordi en i selskabet nogle dage forinden tilfældigvis havde fået lyst til at købe dem.

180grader.dk opdaterer løbende fra sagen mod urmager Michael Woollhead og to af de tre røvere, som efterfølgende blev pågrebet af politiet. Følg livereportagen fra retssagen.


hsh

Kilde: