Ungsocialist løb med kassen

"Vi mener at der er brug for en socialistisk revolution

Slettet Bruger,

24/03/2008

"Vi mener at der er brug for en socialistisk revolution. Vi vil fjerne de riges privilegier og magt - vælte kapitalismen - for at skabe et socialistisk demokrati".

Sådan præsenterer den socialistiske ungdomsorganisation Socialistisk ungdomsfront, SUF, sig på sin hjemmeside. For foreningens kasserer, var første led i den socialistisk revolution, at lænse foreningens bankkonto for 136.000 kr., beretter Ekstra Bladet. Det oplyses dog ikke om der var politiske motiver til grund for tyveriet.

Yderste venstrefløj
SUF er en sammenslutning af ungsocialister, og blev til i 2001, da Enhedslistens Ungdomsnetværk slog sig sammen med den socialistiske organisation Rebel og Revolutionære Unge Socialister.

Der er omkring 1.000 medlemmer under 30 år i SUF, og de betaler årligt et kontigent på mellem 75 og 350 kroner afhængigt af indkomst.

Nedsat støtte
Udover kontingentpengene finansieres SUF af penge fra blandt andet tips- og lottomidlerne. Herfra modtog organisationen ifølge Ekstra Bladet sidste år 1,2 millioner.

Kassererens tyveri og generelt rod i regnskaberne hos SUF, vil få konsekvenser for størrelsen af næste års check. Det oplyser Dansk Ungdoms Fællesråd, der står for at fordele pengene, til Ekstra Bladet.

Har tilstået
Den tidligere kasserer er u meldt til politiet for tyveri og dokumentfalsk. Politiet efterforsker sagen, men ifølge Ekstra Bladet har han allerede erkendt tyveriet.

"Det er korrekt, at vores kasserer har forfalsket min underskrift og overført penge til sin egen konto. Han har også taget af kassen oveni. Det beløber sig desværre til 136.000 kroner i alt. Men han har erkendt tyveriet, og derfor vil vi nu indkræve pengene hos ham," siger Peter Jørgensen, som er ansvarlig for revisionen i SUF til Ekstra Bladet.

Kilde: