Ungradikale vil have Etisk Råd nedlagt

Folketinget har ikke brug for en gruppe tilfældigt udvalgte smagsdommere til at vejlede dem i etisk spørgsmål

Slettet Bruger,

03/04/2008

Folketinget har ikke brug for en gruppe tilfældigt udvalgte smagsdommere til at vejlede dem i etisk spørgsmål. Det mener Radikal Ungdom, der vil have Etisk Råd afskaffet, skriver Jyllands-Posten.

Anledningen er en udtalelse fra rådsmedlem og valgmenighedspræst Morten Kvist, der forleden udtalte sig imod homoseksuelles ret til adoption med henvisning til, at det var "unormalt".

"Effekten og korrektheden af Etisk Råds arbejde har længe været tvivlsomt, og med seneste udtalelse fra medlemmet Morten Kvist er grænsen nået. Det kan ikke være rigtigt, at Folketinget og andre offentlige instanser skal lade sig rådgive af et råd, hvor nogle medlemmer tydeligvis sætter deres religiøse værdier højere end alt andet," siger etikordfører Elise Patricia Rasmussen til Jyllands-Posten.

"Usmagelig ansvarsforflygtigelse"
Hun mener ikke, at politikerne har brug for en gruppe særlig gruppe mennesker til at rådgive sig i etisk kildne spørgsmål.

"Etisk Råd er en usmagelig undskyldning fra Folketinget for ansvarsforflygtigelse. Politikerne er mindst lige så kvalificerede som medlemmerne af Etisk Råd, der er valgt på tilfældige kriterier," siger Elise Patricia Rasmussen.

Formand for Folketingets udvalg vedrørende Etisk Råd afviser forslaget.

"Det er en fuldstændig overreaktion. Hvad Morten Kvist mener som privatperson er hans sag. Jeg synes, at han burde have pointeret, at han udtalte sig som privatperson, men jeg kan ikke i min vildeste fantasi forestille mig, at Etisk Råd står bag den udtalelse," siger Lene Hansen (S) til Jyllands-Posten.

[email protected]

Kilde: