Unge tager stoffer på arbejde

Slettet Bruger,

20/06/2007

Fagforeningen 3F har netop offentliggjort en rapport om unges brug af stoffer i arbejdslivet. Rapporten, der er udarbejdet af Center for Ungdomsforskning, er skræmmende læsning. Samtlige af de 35 tilfældigt udvalgte unge, der indgår i rapporten, har nemlig selv taget stoffer på arbejdspladsen eller har kendskab til kollegaers misbrug. Det skriver Nyhedsbrevet 3F.

"Hash er helt accepteret som smertestillende middel, hvis kroppen gør ondt. Og hvis du skal klare et 16 timers job i en restaurant i Tivoli og også have kræfter til at mødes med dine venner, er løsningen måske lidt amfetamin. Ud over det findes unge, der også bruger stoffer for at dulme, at de måske har et job uden fremtid eller perspektiv, siger forskerne bag undersøgelsen, Pia Olsen og Jens Christian Nielsen.

Arbejdsmiljøets skyld
Miljøkonsulent Henrik Hansen fra 3F er rystet over resultatet, som han dog ser som et udtryk for dårlige arbejdsmiljøforhold.

"De unge kender jo, som undersøgelsen viser, meget til stoffer i forvejen. Men de skal også forstå, det er uacceptabelt at bruge dem på arbejdet. Tiden på skolerne skal bruges til at vise dem, at det er arbejdsmiljøet, der skal forbedres - og at det ikke sker ved at bruge stoffer til at skjule problemerne, mener Henrik Hansen.

Brugen af stoffer er ifølge rapporten brancheafhængig. Hvor de unge i bygge- og anlægsbranchen ryger hash, er det de hårde stoffer som kokain og amfetamin, som er almindelige i hotel- og restaurationsbranchen.

mol

Kilde: