Unge V-folk overvejer ikke skattelettelser: "Vi er enige i Venstres politik"

Slettet Bruger,

31/07/2007

Af IKKEMIG 2

Et nye Venstre-netværk af unge folketingskandidater vil gerne gøre det lettere at få udenlandsk arbejdskraft til landet. Men at tiltrække højtuddannede udlændinge ved hjælp af lavere skatter står ikke højest på de globaliseringsvenlige Venstre-folks huskeliste.

"Skat og globalisering hænger selvfølgelig sammen, men skat var ikke et af de emner, der lå os lige for," siger regionsråds- og kommunalbestyrelsesmedlem Sophie Løhde (V) til 180Grader.dk.

Netværket udgøres af otte unge folketingsmedlemmer og -kandidater fordelt over hele landet, der har sat sig for at modernisere Venstres politi. Blandt andet vil man sænke indtægtsgrænsen for udlændinges opnåelse af arbejdstilladelse i Danmark fra 450.000 til 300.000 kr. om året.

"Venstre er et bredt parti"
"En af de veje, man kan gå for at skaffe mere arbejdskraft til Danmark, er at sænke indtægtsgrænsen for at få et job i landet," siger Sophie Løhde.

Man kunne også sænke skatten.
"Det kunne man naturligvis også, men nu er det her et af de forslag, som vi har fokuseret på. Jeg vil gerne understrege, at vi ikke har til formål at lancere et eller andet nyt, politisk manifest. Vi er medlemmer af Venstre, fordi vi er enige i Venstres politik."

Når I ikke har meldt noget ud om et sprængfarligt emne som skatter, er det så ikke et tegn på, at der ikke er særlig højt til loftet i Venstre?
"Det vil jeg ikke sige. Jeg vil sige, at Venstre er et bredt parti, og jeg mener også, at der i dén grad er højt til loftet i Venstre."

[email protected]

Kilde: