Ungdomspolitikere vil privatisere folkekirken

Slettet Bruger,

27/08/2007

Morgendagens politikere ønsker en snarlig privatisering af folkekirken. En rundspørge til de politiske ungdomsorganisationer viser at alle undtaget Dansk Folkepartis Ungdom ønsker at få stat og kirke adskilt.

" I dag har folkekirken en slags monopol på markedet som statsstøttet kirke. Den har lullet sig selv i søvn på grund af manglende konkurrence, siger Konservativ Ungdoms landsformand Rune Kristensen.

Også VU er blandt de varme fortalere for en privatisering af det religiøse område.

"Vi mener, at folkekirken må forny sig, så den er mere livlig og i fremtiden også kan tiltrække unge mennesker. Det sker gennem en privatisering, som tvinger folkekirken til at stå på egne ben, når Kirkeministeriet og politikernes centrale styring er nedlagt," udtaler VU-formand Thomas Banke.

Folkekirkens topfolk skal i dag mødes i Middelfart for at diskutere fremtiden. Og trods de unges udmeldinger er kirkeminister Bertel Haarder (V) overbevist om at folkekirken rent faktisk har en fremtid.

"Det er ikke noget nyt, og de har haft den holdning næsten lige så længe, som jeg kan huske. Men endnu er der jo ikke sket noget," siger Haarder.

[email protected]

Kilde: