Seks ud af otte ungdomspartier vil adskille kirke og stat

Et flertal af de ungdomspolitiske organistaioner er klar til at fjerne statsstøtten til folkekirken og adskille stat og kirke, skriver Kristeligt D...

Slettet Bruger,

18/05/2009

Et flertal af de ungdomspolitiske organistaioner er klar til at fjerne statsstøtten til folkekirken og adskille stat og kirke, skriver Kristeligt Dagblad.

Mens Folketingets partier næsten alle er enige om at bevare folkekirken som en kirke, der er nævnt i Grundloven og understøttet af staten, så er det kun to af de otte partiers ungdomsorganisationer, som ikke vil skille kirke og stat, nemlig Danmarks Socialdemokratiske Ungdom og Dansk Folkepartis Ungdom.

Blandt modstanderne af folkekirkeordningen finder man bl.a. Konservative Ungdom.

"Vi skal adskille politik og religion. Vi kan ikke på nogen måde gå ind fra politisk side og støtte forskellige religioners virke," siger landsformanden for Konservativ Ungdom, Rune Kristensen, til Kristeligt Dagblad og fortsætter:

"Hvis man kom til et muslimsk land med samme opbygning med et moskeministerium, en lokal imam, som skulle indskrive nyfødte børn i en moskebog, og politikere, som mødtes i moskeen inden parlamentets åbning, ville man tænke, at de var nogle fundamentalister. Men fordi det er kristendom, mener man åbenbart i Danmark, at det er okay at statsstyre troen."

Hos de unge socialdemokrater ser man anderledes på det.

"Når man ser rundt i hele verden, er den danske folkekirkemodel den mest succesfulde. Gennem statslig omfavnelse af kirken er det lykkedes at afpolitisere religion. Hvis staten omfavner - nogle vil måske sige kvæler - kirken, tror vi på, at man får politik ud af folkekirken," siger DSU-formand Peter Hummelgaard.

Klik her for at læse mere på kristeligt-dagblad.dk

[email protected]

Kilde: