Ungdomsarbejdsløsheden vender tilbage

En opgørelse fra Arbejdsmarkedsstyrelsen viser, at antallet af unge på dagpenge i aldersgruppen 16 til 24 år på bare otte måneder er firedoblet, me...

Slettet Bruger,

31/03/2009

En opgørelse fra Arbejdsmarkedsstyrelsen viser, at antallet af unge på dagpenge i aldersgruppen 16 til 24 år på bare otte måneder er firedoblet, mens antallet af unge på kontanthjælp i samme aldersgruppe er steget med 32 procent siden 1. juli sidste år. Det skriver Berlingske Tidende.

"Hvis udviklingen fortsætter risikerer vi at tabe en generation af unge på gulvet, ligesom vi har gjort det under tidligere tiders økonomiske kriser," siger professor og arbejdsmarkedsforsker på Roskilde Universitetscenter Bent Greve til avisen.

Fra et næsten nulpunkt er antallet af unge mellem 20 og 24 på dagpenge i dag tæt på 5.500. I samme aldersgruppe er knap 16.000 på kontant- og starthjælp.

Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen, kalder det et af regeringens vigtigste indsatsområder at forbedre de triste tal, og han vil nu sætte gang i en undersøgelse af problemets omfang og årsager.

"Vi skal simpelthen vide endnu mere for at kunne sætte ind med den helt rigtige hjælp fremover," siger han til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: