Undervisningsministeriet fjerner link til historieforvanskende leksikon

Af Thomas Breitenbach JensenI går kom det frem, at Undervisningsministeriets portal, Fagenens Infoguide, henviste til det venstreekstreme og histor...

Slettet Bruger,

20/03/2008

Af Thomas Breitenbach Jensen

I går kom det frem, at Undervisningsministeriets portal, Fagenens Infoguide, henviste til det venstreekstreme og historieforvanskende Leksikon for det 21. århundrede.

Efter en henvendelse fra uddannelsesforstander for Handels- og Teknisk Gymnasium Nordsjælland, Niels Westy Munch-Holbek, har portalen nu fjernet de fem links til leksikonnet, "indtil vi efter Påske har drøftet deres relevans i forhold til lødighed med de fag-redaktører, der har vurderet dem som gode links," lyder det i et svar til Munch-Holbek fra Fagenes Infoguide.

Lødighedskriterier
Fagenes Infoguide oplyser over for Munch-Holbek, at der er visse lødighedskriterier, der skal opfyldes for at en link kan komme i betragtning. Bl.a. at indholdet skal være aktuelt og opdateret, at indholdet er objektivt, og ikke indeholder subjektive holdninger og synspunkter, og samtidig tages der stilling til om der er kommercielle, politiske, religiøse interesser bag.

Og det ryster Niels Westy Munch-Holbek.

"Det undrer mig, at der overhovedet er foretaget en lødighedsvurdering af de givne links. Der er tale om et leksikon, der udgives af partiet Venstresocialisterne som i allerhøjeste grad må siges at være repræsentant for politiske interesser. Desuden er indholdet flere steder hverken aktuelt eller opdateret, samtidig med at leksikonnet som hele er at betragte som en stor gang politisk propaganda," siger Niels Westy Munch-Holbek til 180Grader.dk.

Ikke som kilde til noget som helst
Han understreger, at på sit eget gymnasium har de advaret studerende mod at bruge leksikonnet.

"Det såkaldte leksikon er fyldt med historieforvanskning, og vi har for flere år siden understreget overfor vores elever på det gymnasie, hvor jeg er forstander, at vi ikke vil se det pågældende leksikon som kilde til noget som helst," uddyber Niels Westy Munch-Holbek overfor 180Grader.dk.

[email protected]

Kilde: