Undersøgelse fra Dansk Flygtningehjælp er det rene fup

Slettet Bruger,

13/12/2007

Et stort flertal af danskerne støtter en mere lempelig indvandringspolitik. I hvert fald, hvis man skal tro en ny undersøgelse fra Dansk Flygtningehjælp, der viser, at 64 pct. af danskerne gerne vil have flere flygtninge og indvandrere til landet, mens 27 pct. går ind for, at vi skal tage imod enten flere fra den ene eller den anden gruppe. Men undersøgelsen er det rene fup, skriver Nyhedsavisen.

I virkeligheden fik de 1.002 adspurgte slet ikke muligheden for helt at fravælge øget indvandring. Der er kun mulighed for at svare, enten at Danmark skal tage imod flere flygtninge, at Danmark skal tage imod flere indvandrere, eller at Danmark skal tage imod begge dele. Den sidste svarmulighed, som ni procent har benyttet sig af, er "ved ikke".

"Den undersøgelse er for grov. Det største problem er, at folk, der er imod, at Danmark tager imod flere udlændinge, ikke har nogen svarmulighed. Man kan ikke regne med, at folk, der er imod, svarer 'ved ikke'," siger Hans Jørgen Nielsen, ekspert i spørgeundersøgelser og integrationsforskning, og netop pensioneret fra Københavns Universitet, til Nyhedsavisen.

Kun den positive side
Foruden de manglende svarmuligheder giver undersøgelsen en ensidig beskrivelse af indvandring, der kun nævner de positive aspekter:

"Efterhånden som de store årgange går på pension, kommer Danmark til at mangle arbejdskraft. I den forbindelse nævnes det ofte, at man kunne supplere arbejdsstyrken med flere udlændinge. Mener du, at Danmark i fremtiden skal...," lyder beskrivelsen, som de adspurgte bliver bedt om at forholde sig til.

Den formulering er for ledende, mener Hans Jørgen Nielsen.

Tøvende kom i 'ved ikke'
"Man bringer kun den ene side af sagen - at udlændinge kan bidrage med arbejdskraft - men nævner slet ikke, at mange udlændinge står uden for arbejdsmarkedet i dag," siger Hans Jørgen Nielsen.

Hos Dansk Flygtningehjælp anser man "ved ikke" som en tilstrækkelig svarmulighed, og man ser ingen grund til at trække undersøgelsen tilbage.

" Vi har tillid til den her undersøgelse, som vi har betalt Catinét for at lave. Catinét siger til os, at hvis folk er tøvende eller ikke mener, at der nogen svarkategorier, der passer dem, havner de i 'Ved ikke'-kategorien," siger Ole Larsen, kommunikationsmedarbejder i Dansk Flygtningehjælp, til Nyhedsavisen.

[email protected]

Kilde: