Ulovlig skat på sommerhuse

Den danske stat står måske til at skulle tilbagebetale et trecifret millionbeløb, som man uretmæssigt har opkrævet fra danskere med sommerhus i udl...

Slettet Bruger,

22/01/2008

Den danske stat står måske til at skulle tilbagebetale et trecifret millionbeløb, som man uretmæssigt har opkrævet fra danskere med sommerhus i udlandet. Det er konsekvensen af en ny dom fra EF-Domstolen, vurderer advokatfirmaet Kromann Reumert over for Børsen.

Selve dommen handler om tyske skatteregler, men principperne bag dommen får direkte konsekvenser i Danmark. Her er ejendomsværdiskatterne nemlig frosset fra på 2002-niveau, men ikke for udenlandske boliger. Det betyder, at sommerhus-købere i udlandet skal betale skat af et langt højere beløb, end hvis ferieboligen var blevet købt i Danmark.

"Det er oplagt, at det er i strid med EU-retten, specifikt reglerne om kapitalens fri bevægelighed. Man må ikke lægge restriktioner på, om en borger ønsker at købe i Danmark eller et andet sted," siger Arne Møllin Ottosen, partner i Kromann Reumert, til Børsen.

Skattepenge retur
Han vurderer, at SKAT vil være nødt til at betale penge tilbage til alle de brandbeskattede danskere med boliger i udlandet. Det mest sandsynlige er, at de får alle de indbetalte penge tilbage, fordi der ikke er nogen lov, der kan afløse den ulovlige skattelov. I det tilfælde, at en sådan lov skulle findes, skal sommerhusejerne som minimum have differencen tilbage.

Skatteminister Kristian Jensen (V) er opmærksom på EU-dommen og erkender, at der skal en større analyse i gang for at fastslå, om danskere skal have penge tilbage i skat og i så fald hvor meget.

"Vi har modtaget dommen og sætter os nu til at læse den. Vi må så se på, hvilke konsekvenser det får for dansk lovgivning. Som altid vil vi efterleve afgørelser fra EF-Domstolen," siger Kristian Jensen til Børsen.

[email protected]

Kilde: