Ulovlig post-strejke overstået

Slettet Bruger,

04/05/2007

Den poststrejke, der har ramt det indre København, er nu aflyst. Arbejdsretten afgjorde i går, at strejken var ulovlig, og i dag fik postbudene så et ultimatum: Gør jeres arbejde eller find et andet job.

"Nu har den ulovlige strejke generet vores kunder i mere end en uge, og det er mere end nok. Derfor bliver vi nødt til at tage det drastiske skridt at bede postbudene om at blive væk, hvis de ikke genoptager arbejdet," siger Post Danmarks adm. direktør Helge Israelsen til Berlingske Business.

Kampen er slut
Den kontante udmelding virker, og fra på lørdag får Københavnerne igen deres post. Tillidsmanden på Købmagergade-posthuset i indre København Torben Hansen er ikke glad for at sige det, men kampen er slut.

"Vi har fået vredet armen så langt om på ryggen, at der ikke er mere at gøre. Mange af os vil miste særdeles gode vilkår, hvis vi bliver fritstillet, så det har vi ikke råd til," siger han til Berlingske Business.

Private står klar
Poststrejken har varet i over en uge og har kostet virksomheder millioner, og ifølge det private firma City Mail vil Post Danmarks problemer med tiden føre til, at flere kunder fravælger den halv-offentlige virksomhed.

"Det siger sig selv, at jo flere gange, en virksomhed oplever problemer med postleveringen, jo større sandsynlighed er der for, at virksomheden på et tidspunkt overvejer alternativer. Når det sker, er vi naturligvis parate til at levere posten til dem," siger City Mails adm. direktør, Jarle Trandokken, til Berlingske Business.

Kilde: