Uffe: Engell er til at dø af grin af

De politiske kommentatorer fylder for meget i den journalistiske dækning herhjemme, mener bl

Slettet Bruger,

26/05/2008

De politiske kommentatorer fylder for meget i den journalistiske dækning herhjemme, mener bl.a. Venstres tidligere formand, Uffe Ellemann-Jensen ifølge Ugebrevet A4. Og mange af dem kommenterer på et helt utroværdigt grundlag, lyder det fra ham - men kun én bliver nævnt ved navn.

"Kommentatorerne fylder så meget, fordi de dovne aviser ikke gider snakke med politikerne. I stedet skyder de kommentatorerne ind, og indimellem ender det i ren komik, når man for eksempel ser Hans Engell blive brugt til at udtale sig om politisk etik. Så er jeg ved at dø af grin. Men det sker gud hjælpe mig med et alvorligt ansigt. Jeg synes, det er dybt betænkeligt," siger Uffe Ellemann-Jensen til Ugebrevet A4.

Ellemann og Engell havde et alt andet end hjerteligt forholdt til hinanden, dengang den ene var Venstres leder, mens den anden havde en tilsvarende post hos de Konservative. Det var i de dage, hvor Hans Engell først indgik finanslovsaftale bag om ryggen på Venstre med den daværende socialdemokratiske finansminister, Mogens Lykketoft, hvorefter han et års tid senere kørte beruset ind i en betonklods på Helsingør-motorvejen.

Men Engell er ikke den eneste politiske kommentator, som Uffe Ellemann-Jensen ikke har tiltro til. Hovedparten af dem har nemlig en fortid som spindoktorer for partierne, og det er ifølge Uffe Ellemann-Jensen dybt betænkeligt og diskvalificerende for en neutral analyse.

"Det er ikke godt nok, at nogen af dem fremfører, at det er velkendt, at de har en politisk fortid. Det er ikke noget, som den unge, ubefæstede sjæl ved. Nogle gange bliver det helt latterligt, når de optræder som neutrale, og alle os, der har fulgt med gennem årene, ved, at de er fedtet dybt ind i politikken," siger den tidligere udenrigsminister til Ugebrevet A4.

[email protected]

Kilde: