Uenighed i SF om skattelettelse

Et udspil fra SF-skatteordfører Jesper Petersen om at lette skatten på arbejde med 15 mia

Slettet Bruger,

19/11/2008

Et udspil fra SF-skatteordfører Jesper Petersen om at lette skatten på arbejde med 15 mia. kr. bliver ikke modtaget med begejstring i alle hjørner af SF's folketingsgruppe, fortæller jp.dk.

"Det danske samfund er blevet skævvredet under Fogh. Derfor skal vi bruge penge på de dårligt stillede og på velfærd. Og ikke til skattelettelser til sådan nogen som mig," siger en af de utilfredse, folketingsmedlem Kamal Qureshi, til jp.dk.

Ifølge udspillet skal skatten lettes med 10 mia. kr. ved at øge beskæftigelsesfradraget, og med yderligere fem mia. kr. ved at hæve grænsen for betaling af topskat. Men det huer heller ikke kommunalordfører Flemming Bonne.

"Det har altid været SF-politik, at skatten kan bruges til at omfordele til de svageste og til at styrke velfærden. Men nu er det blevet moderne at tale om skattelettelser til de bedst stillede," siger kommunalordfører Flemming Bonne til jp.dk.

Han forventer en grundig redegørelse fra Jesper Petersen på SF's gruppemøde:
"Han har vel sikret sig et flertal for sit udspil, inden han meldte det ud, men jeg kan roligt sige, at han ikke har forhørt sig hos mig."

[email protected]

Kilde: