Udvist på mistanke om rapseri

En butiksdetektivs mistanke var tilstrækkelig, da myndighederne administrativt udviste en polsk mand

Slettet Bruger,

18/05/2008

En butiksdetektivs mistanke var tilstrækkelig, da myndighederne administrativt udviste en polsk mand. Manden nægter at have deltaget i det butikstyveri i København, han er mistænkt for, og har ikke været for en dommer. Det beretter Ritzau.

Mandens advokat, Poul Helmuth Petersen, har klaget til Indenrigsministeriet over afgørelsen fra Udlændingeservice, som han kalder grotesk.

Politiet mente, at den påståede forbrydelse blot skulle straffes med en advarsel. Men Udlændingeservice valgte at udvise ham i et år.

"Har ikke mulighed for at forsvare sig"
"Det er bekymrende for retssikkerheden, at myndighederne udviser en EU-borger i en meget lille sag og uden, at han har mulighed for at forsvare sig imod sigtelsen. En butiksdetektiv mente, at han deltog i et tyveri, men han nægter altså," siger advokat Poul Helmuth Petersen ifølge Ritzau.

EU-borgere nyder ellers en særlig beskyttelse mod udvisninger. Udvisning kan kun komme på tale i sager, hvor vedkommende udgør "en reel, umiddelbar og tilstrækkelig alvorlig trussel, der berører en grundlæggende samfundsinteresse", som der står i et rådsdirektiv.

"EU-borgere, der har begået bagatelagtige lovovertrædelser, kan altså ikke blive udvist," siger Poul Helmuth Petersen ifølge Ritzau.

[email protected]

Kilde: