Udvalgsrejse til Caribien aflyses

Der bliver alligevel ingen Caribiens-tur for Folketingets Kulturudvalg

Slettet Bruger,

08/02/2009

Der bliver alligevel ingen Caribiens-tur for Folketingets Kulturudvalg. Udvalget skulle ellers have brugt 450.000 kroner til at studere "oplevelsesturisme" på St. Thomas og St. Croix garneret med et par dage i New York. Rejsen er aflyst, da udvalget mangler 101.000 kroner til rejsen. Det skriver eb.dk.

"Vi tager konsekvensen af de manglende midler på rejsekontoen. Det er ikke forsvarligt at bede Folketinget om flere penge til at rejse for i en situation, hvor dansk økonomi er i krise," siger udvalgsformand Karin Nødgaard (DF) til eb.dk.

Aflysningen afrunder et farceagtigt forløb for rejsen efter Ekstra Bladet tidligere på ugen med ordet "badeferie" omtalte den første gang. Det førte til tre afbud fra Pia Kjærsgaard, Pernille Frahm og Malou Aamund. Afbud, der fik socialdemokraternes Mogens Jensen og Venstres Ellen Trane Nørby til at melde afbud i protest.

"De melder fra for at tækkes en populistisk presse, selv om de har været med til at godkende turen. Og nu opfordrer vi udvalgsformanden Karin Nødgaard til at aflyse turen. Vi vil ikke længere stå model til dette," udtalte Mogens Jensen til berlingske.dk.

Kulturudvalget håber nu, at kunne gennemføre rejsen i 2010 i stedet.

[email protected]

Kilde: