Udlændinge må tage indfødsretsprøve om

Selv udlændinge, der har fået topkarakter i deres indfødsretsprøve, risikerer at den bliver ubrugelig

Slettet Bruger,

09/11/2008

Selv udlændinge, der har fået topkarakter i deres indfødsretsprøve, risikerer at den bliver ubrugelig. Beviset forældes nemlig 1.juli næste år som følge af at kravene til prøven er strammet. Og da udlændingene tidligst kan søge statsborgerskab efter ni års ophold i Danmark vil flere af dem skulle tge prøven påny. Det skriver kristeligt-dagblad.dk.

"Deltagerne har i deres bedste tro betalt for at tage indfødsretsprøven og brugt både tid og energi på at bestå prøven. Men det er ifølge ministeriets nye melding ikke godt nok. Mange må betale igen og tage prøven om efter de skærpede krav, og det mener jeg ærligt talt er et retssikkerhedsmæssigt problem. Det svarer til, at man konfiskerer alle kørekort i landet eller alle studentereksamenerne, bare fordi man laver en stramning af de kommende prøveregler. Hvem ville finde sig i det?," spørger Poul Neergaard, forstander på sprogcentret, Lær Dansk, i Århus, i kristeligt-dagblad.dk.

Stramningen er blevet til i Integrationsministeriet og går videre end den aftale, regeringen og Dansk Folkeparti præsenterede i sommer. Minister Birthe Rønn Hornbech ønsker ikke at kommentere sagen, mens Dansk Folkepartis Peter Skaarup intet problem ser i, at ansøgerne nu igen skal punge 600 kroner ud for at bestå en prøve, de ellers allerede har taget.

"Mig bekendt er det ikke en herregård, prøven koster. Og hvis man virkelig gerne vil blive dansk statsborger, så kan man nok overkomme at tage prøven en gang til," siger Peter Skaarup til kristeligt-dagblad.dk.

[email protected]

Kilde: