Udlændinge forlader Danmark for hurtigt

Den massive mangel på arbejdskraft i Danmark har medført, at udlændinge har strømmet til Danmark og bidraget positivt til den danske økonomi

Slettet Bruger,

06/09/2008

Den massive mangel på arbejdskraft i Danmark har medført, at udlændinge har strømmet til Danmark og bidraget positivt til den danske økonomi. Desværre rejser de tidligt hjem igen, oplyser Berlingske Tidende.

Udlændinge med arbejde i Danmark forøgede deres bidrag til den danske vækst fra 4,6 mia. kroner i 2005 til 10 mia. kroner sidste år, viser nye tal fra Dansk Industri. Denne stigning kan primært tilskrives en betydelig stigning i antallet af udlændinge som arbejder i Danmark. I 2005 var der ca. 20.000, mens der sidste år kom ca. 38.000 udlændinge til landet for at arbejde.

For mange rejser hurtigt hjem
I en tid hvor danske virksomheder over en bred kam mangler arbejdskraft er dette en god nyhed. Men Chefkonsulent Martin Steen Kabongo fra Dansk Industri er dog ikke udpræget tilfreds. For mange udlændinge forlader nemlig for hurtigt landet igen.

"Den høje skat behøver jeg vel nærmest ikke nævne," siger han til Berlingske Tidende inden han tilføjer, at manglen på internationale skoler og social integration af udlændinge også er et stort problem.

Endelig nævnes bureaukrati som en årsag til den hurtige udrejse. Udlændinge skal igennem Udlændingeservice, skattekontor og borgerservice for at få forlænget arbejdstilladelser, skattekort og sygesikringsbevis, og det kan virke afskrækkende på mange udlændinge.

je

Kilde: