Udenlandske klimaautonome vil besætte bygninger i København

Omkring 10

Slettet Bruger,

22/10/2009

Omkring 10.000 udenlandske aktivister parate til civil ulydighed vil komme til København i forbindelse med topmødet, og nogle af dem vil med stor sandsynlighed ende med at besætte bygninger i den danske hovedstad, vurderer kilder i aktivistmiljøet overfor Berlingske Tidende.

"Det er velkendt i aktivistmiljøet i Europa, at der er masser af tomme bygninger i København, og jeg er ikke i tvivl om, at man vil ty til besættelser," siger Mads Kissow fra Klimakollektivet, der har en central koordinerende funktion for de udenlandske aktivister, til avisen.

Baggrunden er ifølge ham, at de mange aktivister tager til København uden at have booket hverken hotel, vandrehjem eller overnatningsmuligheder hos deres danske kampfæller. Bl.a. Københavns Kommune har stillet 1.500 sovepladser til rådighed på eksemplevis skoler, men det er altså ikke nok til den kortsigtet tænkende flok af aktivister.

"Vi har forsøgt at få alle til at registrere sig, så vi kan finde et sted, hvor de kan overnatte, men ikke alle kan eller vil registrere sig. Og så er det svært for os at hjælpe dem," siger Mette Röhe, logistikkoordinator i People's Climate Action, der har til opgave at finde sovepladser til til tilrejsende under klimatopmødet, til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: