Udenlandsk presse smides ud af Iran

Demonstrationerne mod valgresultatet, som sikrede den siddende præsident Mahmoud Ahmadinejad yderligere fire år på posten, er spidset til og har bl...

Slettet Bruger,

14/06/2009

Demonstrationerne mod valgresultatet, som sikrede den siddende præsident Mahmoud Ahmadinejad yderligere fire år på posten, er spidset til og har blandt andet resulteret i over 100 anholdelser af tilhængere af en mere reformvenlig politik. Men den udenlandske presse får ikke lov til at rapportere om urolighederne, skriver dr.dk.

De iranske myndigheder har nemlig afvist at forlænge journalisternes visa med den begrundelse, at valget er forbi. Oppositionen har ellers beskyldt Ahmadinejad for valgsvindel og krævet omvalg.

DR Nyheders korrespondent Sten Nørskov tror, at urolighederne vil fortsætte nogle dage eller måske ligefrem nogle uger endnu.

"I aftes blev der stadig råbt længe leve Mousavi - ned med diktatoren. Valget er forbi, men valgkampen fortsætter," siger Sten Nørskov til dr.dk.

Den tabende præsidentkandidat Mir Hossein Mousavi har bedt sine tilhængere om at undgå vold, når de demonstrerer mod valgresultatet.

[email protected]

Kilde: