USA boykotter Durban II

Israel og Canada har tidligere bebudet afbud til FN's racismekonference i Geneve, den såkaldte Durban II, og nu får de følgeskab af USA

Slettet Bruger,

28/02/2009

Israel og Canada har tidligere bebudet afbud til FN's racismekonference i Geneve, den såkaldte Durban II, og nu får de følgeskab af USA. Det skriver BBC News. Den amerikanske delegation udvandrede i 2001 fra Durbankonferencen, efter en erklæring, der sidestillede zionisme med racisme. Op til den nye konference har USA deltaget i forhandlinger om slutdokumentet.

"Desværre er resultatet gået fra dårligt til værre," siger en anonym embedsmand fra USA's udenrigsministerium til Washington Post.

"Den nuværende tekst for slutdokumentet står i den amerikanske regerings øjne ikke til at redde. Som konsekvens vil USA ikke deltage i de fortsatte forhandlinger om denne tekst og vil heller ikke deltage i en konference, der er baseret på den," fortsætter han.

Ifølge Washington kritiser teksten ensidigt Israel. Endvidere er man bekymret for ytringsfriheden på baggrund af ønsket om stramninger imod krænkelser af religion.

Herhjemme erklærer den konservative Helge Adam Møller, at dansk deltagelse er vigtig for at imødegå ekstremistiske synspunkter.

"Derfor skal vi deltage for stærkt og overbevisende at argumentere fra talestolen mod de tåbelige tanker. Det er regeringens holdning, at vi skal deltage og stemme imod. Hvis man bliver væk, overlader man banen til dem, der har urimelige holdninger," siger Helge Adam Møller til Ritzau.

[email protected]

Kilde: