Tyves tilbud til ofre: I kan købe tingene tilbage hos os

Unge udlændinge, der er kommet til Århus som udvekslingsstuderende, blev ribbet for alle deres ejendele, da der var indbrud i deres lejlighed i Gel...

Slettet Bruger,

02/10/2009

Unge udlændinge, der er kommet til Århus som udvekslingsstuderende, blev ribbet for alle deres ejendele, da der var indbrud i deres lejlighed i Gellerup, skriver Århus Stiftstidende fredag. Bagefter fik de tilbudt at købe varerne tilbage af tyvene selv.

Tyvene havde brudt terrassedøren op og taget alt: Computere, højttalere, telefoner, kufferter, tøj og pas. Alt var væk. Papirer var spredt ud over hele lejligheden.

Samme dag, som tyveriet fandt sted, og fem minutter efter, at politiet havde forladt lejligheden, henvendte tyvene og tilbød, at de bestjålne kunne købe deres ejendele tilbage.

"Det er utroligt, at de ikke har mere respekt for politiet. Der sker også indbrud i Brasilien, men her vender tyvene ikke tilbage for at sælge tyvekosterne. De er bange for at blive fanget, men her virker tyvene frygtløse," siger den 27-årige brasilianske studerende Kurt Windich til Århus Stiftstidende.

Han deler lejligheden med tre andre, og de fire unge var lige flyttet hertil og havde ikke nået at tegne forsikringer.

Ifølge Jens Espersen, daglig leder af lokalpolitiet i Århus Vest, er det ikke usædvanligt, at ofre får tilbudt at købe deres ejendele tilbage.

Kilde: