Tyskland frygter rød terror ved G8-topmøde

Slettet Bruger,

10/05/2007

I går nat demonstrerede flere tusinde venstrefløjsaktivister i de tyske storbyer imod en kæmpe terrorforebyggelsesaktion, som havde fundet sted om dagen. Politiaktionen indebar 900 sikkerhedsstyrker og 40 selvstændige razziaer af lejligheder og kontorer, mistænkt for at huse terroraktiviteter på den ydeste venstrefløj. Over 1000 betjente blev sat ind på landsplan for at holde opsyn med demonstrationerne.

Demonstrationen i Berlin forløb nogenlunde fredeligt. Her var over 3000 mennesker var mødt op i bydelen Kreutzberg, der minder om Nørrebro i København. Men i Hamborg udviklede demonstrationen sig ved mørkets frembrud til åben kamp mod politiet, der måtte svare igen med vandkanoner. Fire blev sårede, heraf to politimænd, og otte blev anholdt.

De tyske myndigheder frygter stærkt, at den ekstreme venstrefløj i Tyskland er ved at udklægge terrorplaner op til Tysklands værtsskab ved G8-topmødet i juni.

En talsmand for politiet, Konrad Freiberg, der er ansvarlig for sikkerheden ved G8-topmødet, ser en "betydelig forhøjet risiko" for terrorangreb i forbindelse med G8-topmødet. Venstreekstremismen i Tyskland "har nået helt nye dimensioner," udtaler han til Osnabrücker Zeitung.

De tyske myndigheder har allerede spenderet omkring 93 millioner kroner på et hegn, der skal omkranse området for topmødet, som vil finde sted i byen Heiligendamm i delstaten Mecklenburg.

Ingen brokkerier når det gælder mistanke mod højrefløjen
Stedfortrædende gruppeformand for det kristenborgerlige parti, CDU, i det tyske parlament, Wolfgang Bosbach forsvarer aktionen overfor Osnabrücker Zeitung:

"Det er sådan, at vi får 15.000 gæster fra ind- og udland. Og disse gæster har vi altså lovet, at Tyskland vil gøre alt for at sørge for deres sikkerhed."

Han har ikke meget til overs for venstrefløjsaktivisternes hylen op om retssikkerhed:

"Når det (politiets arbejde, red.) går mod de højreradikale, har jeg aldrig hørt nogen sige: Åh nej, pas på, tænk på forfatningsprincipperne, gå ikke så massivt frem", udtaler Bosbach til den tyske TV-station N24.

Kilde: