Tysk skattesænkning sætter Danmark under massivt pres

15 procent

Slettet Bruger,

03/11/2009

15 procent. Så langt nede lander den tyske selskabsskat, hvis den tyske regering lever op til sit eget splinternye regeringsgrundlag. Det vil sætte både Danmark, hvor skattesatsen er 25 procent, og alle andre lande i EU under kolossalt pres for at følge med nedad, hvis landene vil undgå at miste investeringer, job og vækst. Det vurderer eksperter over for dagbladet Børsen.

En tysk selskabsskat på 15 procent er nemlig en halvering af den nuværende sats på knap 30 procent. Tyskerne vil dermed overhale hele 19 andre OECD-lande indenom og lande på den næstlaveste selskabsskat i hele OECD.

Det vil udløse karavaner af virksomheder ved grænserne, også den danske, vurderer erhvervsorganisationen DI.

"Kommer tyskerne igennem med at få selskabs-skatten ned på 15 procent, så har Danmark et reelt problem. Så vil virksomhederne begynde at overveje, om ikke det i stedet er Hamborg, man skal etablere sig i, hvis den danske regering ikke følger med ned," siger Tine Roed, direktør i DI, til Børsen.

Søren Sønderholm, der er leder af skatteafdelingen i KPMG, er enig.

"Hvis det skulle lykkes for tyskerne at sætte skatten så markant ned, så vil det udløse et enormt pres. Det vil være helt enestående, ikke bare overfor lille Danmark, der har Tyskland som største samarbejdspartner, men også for andre lande. Skattekonkurrencen vil få et ordentligt tryk," siger han til Børsen.

[email protected]

Kilde: