Tysk arbejdsgiverformands mordere udpeget

Slettet Bruger,

09/09/2007

30 år er længe at leve i uvished, men for Hanns Martin Schleyers efterladte er ventetiden muligvis slut. Den tyske arbejdsgiverformand blev den 18. oktober 1977 likvideret af den venstreekstremistiske terrorgruppe Rote Armee Fraktion (RAF), men det er først i dag, at man har fået udpeget, hvem der trykkede på aftrækkeren. Det skriver Berlingske Tidende.

17 personer blev anholdt og dømt for mordet, der startede som en bortførelse, men ingen af de implicerede har villet afsløre deres roller. Foruden Hanns Martin Schleyer blev fire ledsagere likvideret, og de efterladte har lige siden tryglet om at få at vide, hvem der affyrede de dræbende skud.

Forløsningen kommer - måske - fra RAF-terroristen Peter-Jürgen Boock. I et TV-interview med medarbejdere fra ugemagasinet Der Spiegel, der sendes i aften og i morgen, afslører Boock, at det var kollegerne Stefan Wisneiwski og Rolf Heissler, der stod bag.

Heissler skulle angiveligt have Boock om sin rolle i mordet, efter Heissler var flygtet fra Tyskland til en terrortræningslejr i Yemen. Både Wisneiwski, Heissler
og Boock har lange fængselsstraffe bag sig, og er i dag på fri fod.

[email protected]

Kilde: