Tusindvis af ledige hænder - tusindvis af ledige job

Slettet Bruger,

18/10/2007

9.000 pædagogmedhjælpere. 8.600 rengøringsassistenter. 2.200 SOSU-hjælpere. 19.800 raske, arbejdsduelige danskere der i marts i år havde været arbejdsløse i mere end 3 måneder, selv om deres, og mange andre områder, er præget af mangel på arbejdskraft. Tallet dukker frem i en ny undersøgelse i Dansk Arbejdsiverforenings blad Agenda, skriver Nyhedsavisen.

"Det er fuldstændig forkert og spild af ressourcer. Det koster både samfundet og virksomhederne dyrt, og det er med til at ødelægge vores muligheder for at få vækst i samfundet," udtaler de Konservatives arbejdsmarkedsordfører, Allan Niebuhr, til Nyhedsavisen.

Selv om de små 20.000 personer selv har erklæret, at de skam er klar til at gå i beskæftigelse, så er det i høj grad deres egen skyld, at de ikke er det, mener formanden for Foreningen af Jobcenterchefer i Danmark, Hans Erik Rasmussen.

Ledige er ikke deres ansvar bevidst
"De arbejdsløse har et stort personligt ansvar for selv at finde et job de første tre måneder. En del af de ledige er ikke det ansvar bevidst. Jobcentrene står mest til rådighed med hjælp, hvis de arbejdsløse selv efterspørger det," siger Hans Erik Rasmussen.

Men med den udmelding prøver jobcenterchefen selv at løbe fra sit ansvar, mener Dansk Arbejdsgiverforening.

"Det er en falliterklæring, at jobcentrene melder pas på opgaven og siger, at de ledige selv må finde arbejde. Det er jobcentrenes opgave at at hjælpe og stille krav til de ledige," siger Jørgen Bang-Petersen, chefkonsulent i DA til Nyhedsavisen.

[email protected]

Kilde: