Tusinder indvandrerkvinder vil i arbejde

Alene i Region Hovedstaden findes 14

Slettet Bruger,

04/01/2009

Alene i Region Hovedstaden findes 14.000 indvandrerkvinder, der hverken er i arbejde eller modtager sociale ydelser. Og de fleste af er interesserede i at komme ud og arbejde, viser en undersøgelse fortegaet for Hvidovre og Københavns Kommuner af Center for Socilaøkonomi. Det skriver politiken.dk. Resultatet kommer bag på beskæftigelses- og integrationsborgmester i København Jakob Hougaard.

"Det overrasker mig, at der er så mange, der reelt vil i arbejde. Vi har en gruppe på 14.000 kvinder i regionen, som faktisk er usynlig, fordi kommunen ikke er i kontakt med kvinderne, og de ikke får kontanthjælp. Det er virkelig positivt, at de har vilje til at komme ud og lave noget," siger Jakob Hougaard til politiken.dk.

Det er særligt job i servicefag samt sundheds- og omsorgssektoren, de familieforsørgede kvinder giver udtryk for, de gerne vil arbejde med. Og det skulle de have gode muligheder for, mener direktøren i Center for Socialøkonomi Lars Rene Pedersen.

"Mange af dem er eksperter i at køre et hjem. De ved alt om madlavning, husholdning, og hvordan et hjem hænger sammen. Det er gode kompetencer, der efterspørges mange steder. Der er konstant mangel på gode rengøringsfolk, og der er efterspørgsel efter nye, effektive måder at lave mad på. Og vi har i dén grad brug for folk, der kan tage sig af de ældre, også de etniske ældre," siger han.

Også hos Dansk Industri vækker undersøgelsen glæde.

"Uanset hvilken konjunkturmæssig situation vi står i lige nu, er der brug for hænder på arbejdsmarkedet, også fra denne gruppe. Men hvis man ikke før har været på det danske arbejdsmarked, ikke har nogen uddannelse og knap nok har fuldført et danskkursus, skal man nok have en hjælpende hånd, før man kan få integrationen på arbejdsmarkedet til at lykkes," udtaler DI's Arbejdsmarkedspolitiske chef Mette Rose Skakses til politiken.dk.

[email protected]

Kilde: